Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 14 ianuarie 2018

Prajitura cu nuci si caramel







                    Este o prajitura delicioasa,seamana cu prajitura Kratz,cu diferenta ca foile sunt din blat de pandispan cu nuca.Crema fina de vanilie cu caramel si nuci,blatul pufos si krantzul de deasupra fac din aceasta prajitura cu nuci si caramel desertul ideal.



                         Ingrediente:

                    Blat: 8 oua,8 ling zahar,4 ling faina,,2 ling nuci macinate,2 ling pesmet.
                    Crema: 6 oua,200 gr zahar,2 ling lapte,300 gr unt,esenta de vanilie.
                    Caramel: 250gr zahar,200gr nuci

             

                      Mod de preparare:
             
                Mai intai se pregateste caramelul sau krantzul.Intr-o craticioara se pune zaharul si se tine pe foc pana se topeste,capatand o culoare bruna.Se adauga nucile amestecand ,astfel incat sa fie bine cuprinse de caramel.Se rastoarna totul pe hartie de copt si se lasa la racit.Dupa racire,se pune intr-o punga si se marunteste cu un sucitor.
                 Pentru blat,se separa albusurile de galbenusuri si se bat tare, pana devine o bezea ce se tine de paletele mixerului.Treptat se adauga zaharul,mixand in continuare pana se topeste complet.In bezeaua obtinuta se adauga galbenusurile,amestecand usor,cu o lingura.La urma se incorporeaza faina amestecata cu nucile macinate si pesmetul.Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil.Se tine 20-30 min.pana trece proba scobitorii.Se scoate din tava si se lasa la racit.
                 In acest timp se pregateste crema.Ouale intregi se bat cu telul impreuna cu zaharul ,vanilia si laptele.Se pune la foc mic,batand in continuare,pana devine o compozitie groasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
                 Untul,la temperatura camerei se spumeaza bine.Cand crema de oua a juns si ea la temperatura camerei, se adauga,lingura cu lingura, in unt,mixand in continuare.In crema obtinuta se adauga o parte din caramelul maruntit.
                Blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu 2/3 din crema.Peste blatul de deasupra se pune crema ramasa peste care se presara restul de caramel cu nuca.
                Se da la frigider cateva ore,dupa care se portioneaza.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!