Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 26 mai 2017

Dovlecei umpluti cu carne







                      Pe sezon de vara,dovleceii umpluti sunt vedete pe masa noastra.Este o mancare foarte gustoasa si satioasa.Acompaniati de catava linguri de smantana,sunt deliciul meselor de pranz in familie.Si pentru ca vara avem o abundenta de legume,pe langa dovlecei se pot umple rosii,vinete,gulii,ardei avand o savoare deosebita.Azi vorbim doar de dovleceii umpluti.



                     Ingrediente:
                 4-6 dovlecei mai mici.500 gr carne tocata,1/2 cana orez,1 ceapa,sare,piper,boia,cimbru,marar verde,1l bulion



                    Mod de preparare:
                Dovleceii se spala bine apoi se taie in doua sau trei,in functie de cat sunt de mari.Cu o lingurita se scobeste miezul,astfel ca o parte sa ramana intreaga.
               Ceapa se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se caleste ceapa pana devine translucida.Se adauga orezul spalat si miezul de dovlecel tocat marunt.Se calesc impreuna pana miezul de dovlecel se inmoaie si scade apa lasata.Se potriveste de sare,piper,boia si cimbru apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Dupa ce s-a racit se adauga carnea si mararul verde tocat marunt.Daca e cazul,se mai potriveste de sare si piper.
               Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii.Se cladesc frumos intr-o cratita,se adauga bulionul peste ei,se acopera cu un capac si se pun la fiert la foc mic.Daca e nevoie,se mai poate adauga putina apa.Se pot da si la cuptor.
                 Sunt gata cand orezul e fiert,iar sosul a inceput sa scada.Optional,se poata ingrosa sosul cu 1-2 ling faina sau amidon dizolvate in putina apa.Se toarna peste dovlecei si se mai lasa sa dea 2 clocote.
                 Dovleceii se servesc calzi,cu sosul din cratita.