Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 28 iunie 2016

Inghetata de mascarpone cu cirese




              Anul acesta vremea ne-a cam pedepsit,astfel ca nu am avut deloc caise,iar cirese abia s-au facut.Pe cand sa se coaca,a cazut acea grindina mare cat oul de gaina si a distrus printre altele si putinele cirese din pomi.Cu greu am gasit la piata cirese de care sa fiu intr-adevar multumita.De pus pe iarana nici nu poate fi vorba,asa ca am facut o inghetata,ca tot sunt vedete la provocarea "Mistery box challenge".
              Gazda de luna aceasta este Rocsy Ciobanu. Ea a pus in cutia misterioasa,pe langa cirese,ingredientul vedeta.urmatoarele ingrediente:ciocolata alba,branza/crema de branza,piscoturi/biscuiti,arahide/alune/migdale/fistic,menta,oua,lapte,unt,faina,zahar,amaretto,cacao.Minunate ingrediente ce te provoaca sa prepari   deserturi de vis.Avusesem cu totul altceva in plan,dar nu a fost sa fie.Oricum aeasta inghetata este foarte cremoasa si aromata,asa ca nu e cu nimic mai prejos decat orice alta prajitura sau desert.



                  Ingrediente:
               250gr mascarpone,300gr iaurt grecesc,200gr zahar pudra vanilat,300gr cirese,100ml lichior amaretto,cativa fulgi de migdale,200gr zahar tos.


                Mod de preparare:
            Ciresele se spala si se curata de samburi.Pe masura ce se curata,se pun intr-un vas cu zaharul tos.Cand sunt curatate,se amesteca bine cu zaharul sa-si lase siropul.Se pun la foc si se fierb pana siropul e bine legat.Se adauga lichiorul amaretto si se mai lasa sa dea cateva clocote,apoi se stinge focul.Se lasa toul sa se raceasca bine.
           Iaurtul grecesc se amesteca cu mascarpone si cu zaharul pudra vanilat.La urma se adauga un pumn de fulgi de migdale.
            Intr-o caserola se pune un strat din crema de branza,apoi un strat de cirese fiete.Se continua tot asa,alternand straturile,pana se termina crema.
           Se da totul cateva ore la congelator.Nu trebuie ametecat in ea,pentru ca s-ar strica straturile ,dar fiti linistiti,inghetata va fi foarte cremoasa,nu va avea ace de gheata.
           Se serveste cu frunze de menta si piscoturi.








             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!