Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 11 februarie 2016

Taste cu plimez




                         Linistit pot sa-l numesc desertul copilariei.Este desertul traditional,mostenit din mosi,stramosi.Mama il facea des si imi placea tare mult,asa ca m-am gandit ca nu trebuie sa-mi privez familia de un asemena desert.Sunt delicioase umplute cu branza dulce de vaca,dar umplute cu magiun de prune sau plimez cum se spune pe aici,sunt o nebunie.


                     Ingrediente;

                500gr faina,1 ou,un praf sare,200ml apa,200gr pesmet,2-3ling.zahar tos,un borcan de 400ml cu magiun de prune.


                Mod de preparare:
            Din faina,apa,ou,sare se framanta un aluat elastic,nelipicios,mai tare.Se lasa sa se odihneasca 15 min.dupa care se intinde int-o foaie subtire.Pe jumatate diun foaie se pun ,cu lingurita,gramajoare de magiun.Se acopera cu cealalta jumatate de foaie.Spatiul dintre gramajoarele de magiun se preseaza bine cu degetele,pentru ca foile sa se lipeasca.Se decupeaza coltunasii cu un cutit sau,cu un pahar.
           Intr-o oala se pune apa la fiert cu un pic de sare.Cand apa incepe sa clocoteasca se pun,pe rand,coltunasii.E recomandat sa nu se puna toti odata pentru a nu se lipi sau rupe.Din momentul cand se ridica la suprafata,se mai lasa maxim 10 min.sa fiarba.
           Pesmetul se pregateste dinainte.Se pune sa se prajeasca in putin ulei.In momentul cand incepe sa se rumeneasca se opreste focul si se lasa sa se raceasca,apoi se amesteca cu zahar.
           Coltunasii se scurg bine de apa si se tavalesc prin amestecul de pesmet si zahar.
           Se servesc ca atare sau cu o lingura de smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!