Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 3 noiembrie 2015

Ardei umpluti cu varza






              Este una din muraturile preferate,alaturi de muraturile asortate la butoi.Sunt deliciosi alaturi de  friptura, tocana sau mancare de fasole.
              Reteta este din caietul mamei mele.Intotdeauna imi placeau ardeii umpluti de ea,asa ca am urmat pasii intocmai.


              Se aleg ardei grasi potrivit de mari.In jurul coditei se taie un capacel si se curata de cotor si seminte.Varza se taie fidea.La fel se taie si morcovi,telina,patrunjel si frunze de telina.Zarzavatul se amesteca cu varza si se presara sare,ca pentru mancare.Se lasa sa stea o ora,apoi se stoarce si se umple ardeii.Ardeii umpluti se cladesc in borcane.
             Se prepara o saramura din apa fiarta cu sare si amestecata cu putin otet in proportie de 30gr sare si o ceasca de otet la 1 litru de apa.Se adauga cateva boabe de piper si foi de dafin.Compozitia se toarna fierbinte peste ardeii umpluti.Ca sa nu plesneasca borcanul,se infasoara cu o carpa uda.
              Se inchide ermetic borcanul si se pastreaza la rece pana in momentul servirii.