Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 30 octombrie 2015

Prajitura pufoasa cu dovleac







                 De Halloween nu puteam pregati altceva decat o delicioasa prajitura cu dovleac.Este o prajitura foarte pufoasa,putin umeda,foarte aromata si dulce.
                Cu aceasta reteta particip la provocarea Mistery box challenge initiata de Cerasela Badr El-Din.Luna aceasta,gazda provocarii este Maria Zambetania.Ea a pus in cutia misterioasa urmatoarele ingrediente: ciocolata,smantana,branza,oua,nuci,pere,cafea,rosii,lapte,iar ingredientul vedeta a fost dovleacul.Nu am reusit sa adun in reteta toate ingredientele,dar dovleacul este vedeta.Sper sa nu ma penalizeze Maria:))
                  Dovleacul in sine nu are multe calorii,chiar e recomandat in curele de slabire,dar prajitura in sine vine cu ceva calorii,asa ca le-am redus folosind indulcitorul Green Sugar in locul zaharului.Este indulcitorul ideal,100% natural ce poate fi folosit in orice preparat pentru ca nu-si schimba gustul in cazul gatirii la temperaturi ridicate.



                Ingrediente:
              150 gr pulpa de dovleac,8 oua,8 ling faina,8 ling Green Sugar,4 ling apa,4 ling ulei,un praf scortisoara,un praf sare,un praf de copt.
              Galzura: 200ml apa,200gr zahar,cateva bucati de pulpa de dovleac.


              Mod de preparare:

           Dovleacul se curata si se da pe razatoare.Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu sarea,apoi se adauga,treptat,apa si uleiul.Dupa ce s-a omogenizat se adauga dovleacul si pudra de scortisoara.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga amestecul de galbenusuri,amestecand incet,de jos in sus,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins.E gata cand trece testul scobitorii.
         Prajitura se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit se portioneaza.
         Se pune pe foc apa cu zaharul si cateva cubulete de dovleac.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie pulpa.Aceasta se scoate ,iar apa cu zaharul se lasa sa fiarba in continuare pana se obtine un sirop gros.Acesta se toarna peste feliile de prajitura. Se lasa sa se racesca si sa se intareasca glazura,apoi se poate servi.
         


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!