Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 15 septembrie 2015

Peste prajit in malai





                      Este reteta clasica,pe care mama o facea mereu.Servea pestele cu mujdei de ustuoi sau cu lamaie.O minunatie! Eu am facut un sos de rosii si usturoi.
                      De obicei,prajesc peste de apa dulce: carp,fitofag,novac,caras.Este foarte gustos si savuros.


                      Ingrediente:
                    un peste proaspat de aprox.1kg,100gr faina de malai,1 ling,sare,ulei pentru prajit.

                  Mod de preparare:
                Pestele se curata bine,se spala si se portioneaza.Daca nu este mare,pestele se poate lasa intreg.Se sterge bine cu servete absorbante si se sareaza pe toate partile.Se da prin malai,astfel incat sa fie bine acoperit pe toate partile.
               Intr-o tigaie se pune putin ulei si se incinge.Cand uleiul este bine incins,se pun bucatile de peste.Se tin 10-15 min,la foc mediu,pana se rumenesc frumos apoi se intorc pe cealalta parte.Nu incercati sa intoarceti pestele mai repede pentru ca se va rupe.Cand e gata,se scoate pe o farfurie.
               Pana se racoreste,putin,se prepara sosul.Se zdrobesc 3-4 catei de usturoi si se freaca cu ulei,punand cate putin,ca la  maioneza pana rezulta o spuma alba.Se adauga 2 ling smantana.Se aleg 2 rosii mai zemoase si se zdrobesc cu blenderul.Se adauga in sos si se amesteca bine.Se potriveste de sare dupa care se poate servi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!