Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 4 septembrie 2015

Muffins cu ciocolata





                       Este o reteta foarte simpla si rapida si rezulta niste muffins ciocolatosi si pufosi pe care ii servesc cu drag langa o cana cu lapte,iar Emilia pur si simplu ii adora.Se fac foarte usor,astfel ca si ea ii face rapid cand are chef de ceva dulce iar mie nu-mi permite timpul .
                      Acesti muffins sunt foarte versatili,astfel ca se pot face cu sau fara cacao,cu adaos de fructe sau ciocolata,dupa ideile si preferintele fiecaruia.
                      Eu am adus un plus acestor muffins prin faptul ca am inlocuit zaharul cu indulcitorul Green Sugar.Chiar daca se traduce "zaharul verde",acest indulcitor nu are nimic in comun cu clasicul zahar de care ne ferim cu totii.Consumul de Green Sugar are reale benficii asupra oragnismului,pe langa faptul ca aduce o reala bucurie papilelor gustative.Asfel,Green Sugar mentine echilibrul glucozei din sange,stimuleaza secretia de insulina,regleaza mecanismul gastro-intestinal,scade pofta de dulce si pofta de mancare.


                      Ingrediente:
                   3 oua,1 ceasca Green Sugar,75 ml ulei,1 1/2 ceasca faina,1 praf de copt,2 ling cacao.

                     Mod de preparare:
                  Ouale se mixeaza cu Green Sugar pana se obtine o crema spunoasa,deschisa la culoare.Se adauga uleiul in fir subtie,ca la maioneza si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza complet.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Facultativ,eu am adaugat o mana de ciocolata rupta bucatele.Rezulta o compozitie asemenatoare cu cea de chec.Compozitia se imparte in formele de muffins care au fost captusite cu hartii speciale.Formele se umplu de trei sferturi,pentru a avea loc sa creasca muffinsurile.
                      Se da totul la cuptorul dinainte incins.Se tin aproximativ 30 min.Muffinsurile trebuie sa fie frumos crescute si rumenite.Sunt gata cand trec testul scobitorii.Se scot din forme si se lasa sa se raceasca.



               Deasupra,se pot pudra cu zahar vanilat sau se poate face o glazura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!