Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 24 august 2015

Budinca de tapioca cu jeleu de afine






                            Putin cunoscuta in Europa,originara din America de Sud,tapioca este o importanta sursa de carbohidrati sanatosi.Este bogata bogata in  minerale si acizi grasi sanatosi,dar contine putine vitamine si e saraca in fibre.Din aceasta cauza este foarte usor digerabila,organismul transformand-o rapid in energie.Este alegerea perfecta pentru cei cu intoleranta la gluten sau lactoza,dar trebuie consumata cu moderatie de ce care vor sa slabeasca.
                         Astfel,pentru a reduce continutul de calorii,am indulcit aceasta budinca de tapioca cu indulcitorul Green Sugar.Prefer acest indulcitor natural extras din stevie pentru ca nu isi modifica gustul in timpul prepararii termice,rezultand astfel o budinca savuroasa,dulce si aromata.


                     Ingrediente:
                  Budinca: 1/2 cana tapioca,1 cana lapte,1 cana apa,6 ling indulcitor Green Sugar,1/3 baton de vanilie.
                   Jeleu: 1 cana afine,3-4 ling Green Sugar,un pic de apa.


                    Mod de preparare:
               Perlele de tapioca se pun la inmuiat in apa rece,30 min.
               Se poate face jeleul din orice fructe preferati.Se pot folosi fructe proaspete ,congelate sau din dulceata.
              Afinele se pun la fiert cu un pic de apa.Se pune apa,atat cat sa le acopere.Se lasa sa fiarba pana scade toata apa.Se adauga Green Sugar si se mai lasa sa dea cateva clocote.Se paseaza totul cu blenderul si se lasa sa se raceasca.Intre timp,se pregateste budinca de tapioca.
            Apa si laptele se pun la fiert impreuna cu Green Sugar si batonul de vanilie.Cand incepe sa clocoteasca,se adauga perlele de tapioca scurse de apa.Se lasa sa fiarba aprox,15 min din momentul cand incepe sa clocoteasca.Se amesteca din cand in cand.E gata cand perlele de tapioca isi dubleaza volumul si devin sticloase.Se stinge focul si se mai lasa sa stea acoperite 15 min.
              Se pune in blouri sau pahare straturi alternand de budinca de tapioca si jeleu de afine.Se da la rece inainte de servire.


                 Este o budinca ce se recomanda sa se serveasca dimineata,la micul dejun

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!