Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Prajitura cu dovleac









                    Nu puteam sa lasa sa treaca Hallowenul fara sa fac o minunata prajitura cu dovleac.De fapt,dovleacul a fost vedeta in meniul de ieri.Este o prajitura cu foi fragede, delicioase pentru diverse umpluturi.Cea cu dovleac e minunata pentru aroma sa si gustul inconfundabil.



                       Ingrediente foi:
                   250 gr untura,6 ling apa,1 ling otet,1 ou,100 gr zahar,1 praf de copt,faina cat cuprinde,un praf sare,zahar vanilat.
                 

                   Ingrediente umplutura:
                1 kg dovleac,5 ling zahar,zahar vanilat,scortisoara,4 ling gris


                 Mod de preparare:
              Intr-un vas se pune untura,apa,otetul,zaharul,sarea,zaharul vanilat.Se omogenizeaza totul apoi se adauga ,treptat,faina amestecata cu praful de copt.Se farmanta bine pana rezulta un aluat omogen,bine legat.Se imparte in doua parti: una sa fie un pic mai mare decat cealalta.
               Dovleacul se curata de coaja si se taie cuburi.Se pune la calit cu o lingura de ulei pana se inmoaie .Se adauga grisul,iar la safarsit ,zaharul.Va rezulta o pasta omogena.Inainte de a o lua de pe foc se adauga zaharul vanilat si scortisoara.Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.
               Aluatul mai mare se intinde in foaie,un pic mai mare decat marimea tavii in care se coace prajitura.Se pune foaia in tava astfel ca marginile sa se ridice in tava.Se mai presara pe foaie putin gris apoi se pune pasta de dovleac si se acopera cu a doua foaie.Aceasta  se va intinde exact cat tava.Se inteapa cu furculita din loc in loc,apoi se da la cuptor.
               Cand a crescut frumos si prajitura e rumena deasupra,se poate scoate din cuptor.Calda, se pudreaza cu zahar vanilat deasupra.
               Cand e rece se portioneaza si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!